Norddjurs bruger flest penge

Se hvor meget din kommune investerer

Der er meget stor forskel på, hvor mange penge kommunerne bruger på investeringer i nye veje, skoletoiletter og kulturhuse. Det viser en undersøgelse fra Dansk Byggeri.

Undersøgelsen viser, at det er de største og mindste kommuner, der bruger flest penge på vedligeholdelse og nye offentlige bygninger. Norddjurds Kommune er blandt de kommuner i landet, der investerer mest. Kommunen bruger 5.120 kroner om året pr. indbygger og Aarhus bruger 4.806 kroner, mens Skanderborg kun bruger 1.646 kroner.

Gode investeringer

Det kan få konsekvenser, mener man hos Dansk Byggeri. Når kommunerne glemmer at vedligeholde deres infrastruktur og bygninger, så forfalder kommunen lige så stille, og i samme tempo bliver kommunen mindre attraktiv for både borgere og virksomheder.

- Når de kommunale børnehaver, SFO'er og idrætshaller lever op til moderne standarder i forhold til godt indeklima, gode toiletforhold osv., så vil kommunen være mere attraktiv for både nuværende og nye borgere. Og en kommune, som er attraktiv at bo i, er også attraktiv for virksomheder, fordi her er gode muligheder for at finde gode kvalificerede medarbejdere i lokalområdet. Alt i alt giver det flere skattekroner til den fælles kasse, så det er en god forretning for alle parter, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri, Andreas Fernstrøm.

Se hvor meget din kommune investerer her:

Tallener i pr. indbygger pr. år.

Favrskov 2.725 kr.

Horsens 3.249 kr.

Norddjurs 5.120 kr.

Odder 2.444 kr.

Randers 2.935 kr.

Samsø 2.038 kr.

Silkeborg 2.147 kr.

Skanderborg 1.646 kr.

Syddjurs 1.951 kr.

Århus 4.806 kr.