Norddjurs accepterer dom

Norddjurs Kommune har valgt at acceptere dom i 3F-sag

I sagen anlagt af Helle Drejer Nielsen og 3F mod Norddjurs Kommune og speciallæge Piet Casier har borgmester Jan Petersen besluttet ikke at anke den afsagte dom, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Alle borgere skal opleve, at de får en fair og professionel behandling, når Norddjurs Kommune for eksempel skal tage stilling til, om de er egnede til fleksjob, sygedagpenge eller førtidspension, siger borgmesteren i meddelelsen.

Se: 3F: 1.700 sager skal revurderes

- Jeg har derfor besluttet, at Norddjurs kommune ikke anker den dom, der blev afsagt ved Retten i Randers 14. juli, fortsætter han.

Norddjurs Kommune har tidligere på året indgået en aftale med Region Midtjyllands speciallægeenhed om udarbejdelse af speciallægeerklæringer. En aftale der træder i kraft 1. august.

Kommunen vil nu tage initiativ til en uvildig gennemgang af de øvrige sager, hvor Piet Casier har været involveret.

Se: Dømt speciallæge var populær

- Når det er sagt, er vi som kommune uenig i flere af de principper, som dommen bygger på. Dommen siger, at Norddjurs Kommune burde have efterkommet borgerens ønske om en second opinion, og vi gøres derfor erstatningsansvarlig, siger Jan Petersen.

- Vi mener, at en borger ikke bør have krav på at kunne forlange en second opinion af en lægeerklæring, som borgeren er uenig i. En kommune må generelt stole på speciallægers erklæringer, og det må være op til Sundhedsstyrelsen at sikre sig, at speciallæger har de nødvendige kompetencer til at varetage sådanne opgaver, fortsætter borgmesteren.

Udover Norddjurs Kommune har også Silkeborg, Horsens, Aarhus og Skanderborg benyttet sig af den dømte speciallæge.