Nørbygaard - fra millionær til foredragsholder

Finn Nørbygaard har oplevet noget af en økonomisk rutsjebane, og han delte ud af sine erfaringer til virksomheder i Lystrup

02:17

1 af 2

Han har mange komiske succeser bag sig - ikke mindst sammen med makkeren Jacob Haugaard - men det har ikke altid været lige sjovt for Finn Nørbygaard. Han blev ramt af en økonomisk hammer, da Stein Bagger blev afsløret i IT Factory-skandalen i 2008, og over en nat gik han fra at være velhavende til at skylde millioner af kroner.

I dag øste han ud af sine erfaringer til OfficeLab, et virksomhedsfællesskab i Lystrup, og han lagde ikke fingrene imellem.

- Man oplever et bungeejump uden elastik. Jo mere folk i et netværk som herude tør sige, at det går skidt, jeg ved faktisk ikke, hvad jeg skal gøre i øjeblikket, jeg er lidt ude at skide, eller hvad man nu vil sige. Jo mere man kan få fat i det, jo nemmere kommer man igennem det uovervindelige som nogen møder, når de møder en konkurs, siger Finn Nørbygaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Finn skal skilles

Han turnerer landet rundt for at fortælle om tabuet om at gå konkurs, og de mange fremmødte kunne tage mange af pointerne med hjem. Det gælder blandt andet i forhold til, at man skal passe på, hvad man går ind i i forhold til kunder og partnerskaber, og om man kender sine risici og kan stole på folk omkring sig.

Det har givet Finn Nørbygaard nogle bitre erfaringer, men han er glad for at dele ud af dem, for det hjælper ham personligt.

- Det er både det, at jeg med glæde fortæller den her historie, men også de erfaringer man mere bredt betragtet har omkring, hvordan ikke bare jeg, men vi mennesker kommer videre, forklarer Finn Nørbygaard.

Se hele indslaget i ovenstående video.