Nomineret: Det er dejligt!

Tre unge mænd står bag den aarhusianske Restaurant Hærværk, der nu er nomineret til en pris i Årets Restaurant 2015.

01:33

1 af 2

Michael Christensen, Mads Schriver og Rune Lund Sørensen har siden august 2014 sammen drevet Restaurant Hærværk på Frederiks Allé i midten af Aarhus.

Restauranten har med sin korte levealder allerede opnået stor succes, da foreningen Danske Madanmeldere har nomineret den til Årets Restaurant 2015:

- Alle madanmeldere når de er ude og spise, så finder de hvert år de bedste forretter, hovedretter, desserter, bedste oplevelser, bedste betjening og alle de her ting. Og vi er så nomineret i den kategori, der hedder Årets Bistro.

Det fortæller Michael Christensen, der er tjener på Restaurant Hærværk.

Se: Længe ventet Michelinstjerne

Som spisende gæst ved man aldrig, hvad menuen består af, for den ændrer sig fra dag til dag. Det eneste der går igen er friske lokale råvarer, forklarer én af de to kokke, Rune Lund Sørensen:

- Der er ikke nogen regler, der er ikke nogen dogmer, der er ikke noget fokus. Det er bare lokale råvarer, og det vi synes, der er lækkert. Vi vil have lov til at lave den mad, vi har lyst til.

Se: - En konkurrence hver eneste dag

Restaurant Hærværk er oppe imod de to københavnske restauranter Bæst og Gorilla, og selvom de ikke tør sætte forventningerne alt for højt, ville en førsteplads gøre en forskel:

- For os betyder det nok bare måske nogle flere gæster, hvis vi er heldige. Det er jo dejligt.

Det siger Mads Schriver, der udgør den anden halvdel af kokke-holdet.

Prisuddelingen afgøres den 21. september, men indtil da kan du lære de tre restaurantejere at kende i videoen øverst.