Nødråb fra Aarhusskole

- Fusion har ødelagt os

Fusionen med Aarhus Universitet har kostet dyrt, mener 30 ansatte på School of Business and Social Sciences, der tidligere hed Handelshøjskolen.

Aarhus Universitets business school er på vej til at blive udslettet. Det mener flere end 30 bekymrede professorer, lektorer og adjunkter, der nu råber vagt i gevær over for ledelsen. Det oplyser DR Østjylland.

Efter fusionen med Aarhus Universitet i 2007 er skolen, som ellers er en af Europas største, nemlig blevet så bred, at den er blevet usynlig for både dansk erhvervsliv og danske og internationale studerende, lyder det.

Et bevis på usynligheden er, at skolen har fået afslag på den såkaldte EQUIS-akkreditering, som er et vigtigt internationalt kvalitetsstempel. Et stempel som den gamle Aarhus Business School ellers kunne bryste sig af.

- EQUIS er blot én af mange ting, som viser, at vi dybest set har ødelagt vores profil, og at verden ikke længere anerkender og erkender, at der er en business school på Aarhus Universitet. Og det er synd for Aarhus Universitet, for vi har et ekstremt stærkt miljø, der virkelig kan flytte noget. Men det kan vi ikke i den nuværende konstellation, siger professor i økonomi, Philipp Schröder til DR Østjylland.

Ansatte er frustrerede

Philipp Schröder er en af de flere end 30 ansatte, som har skrevet under på et brev til ledelsen, hvor de udtrykker frustration over skolens sammensmeltning med universitetet.

Philipp Schröder påpeger at andelen af internationale studerende på School of Business and Social Sciences, som skolen hedder nu, er faldet radikalt de seneste år, og at det i sidste ende går ud over Danmarks opkobling til omverdenen.

Svend Hylleberg, dekan for School of Business and Social Sciences under Aarhus Universitet, er enig i, at synligheden er blevet dårligere, men mener at man må væbne sig med tålmodighed:

- De har en begrundet frygt, og den skal selvfølgelig tages alvorligt, og det gør vi også. Men det betyder ikke nødvendigvis, at vi bare ruller tingene tilbage, når der er gode argumenter for ikke at rulle dem tilbage. Man kan jo ikke sådan flik-flakke hele tiden. Det var jo et valg, vi traf dengang, og det tror vi stadig på.