Nødherberg må lukke

Bevillingen er udløbet, og herberget venter på svar fra Socialministeriet

01:34

1 af 2

Blå Kors' nødherberg i Aarhus kan blive tvunget til at lukke efter i nat.

Det skyldes ifølge Blå Kors, at man mangler at modtage en bevilling fra Socialministeriet, som skal sikre, at herberget kan holde åben hele februar måned.

- Vi bliver nødt til at lukke ned. Vi skulle have haft pengene inden den 31. januar for at vide, om vi kunne fortsætte, og det er så det, som vi ikke har fået, og vi venter faktisk endnu svar, så vi bliver nødt til at lukke ned i morgen, hvis vi ikke får svar i løbet af i dag, siger Caroline Urban, der er leder af Det Blå Herberg i Aarhus.

Pengene skal bruges på at sørge for de brugere, der her i vintermånederne kommer for at få et varmt sted at opholde sig i ly for sne og kulde.

- Det er rigtig ærgerligt. Det rører en lidt, når man er ude i kulden og forestiller sig, hvordan det ville være at skulle sove derude. Det er ikke sjovt, siger Caroline Urban.

Se: Glæder sig til åbning

Socialministeriet oplyser, at forsinkelsen i svaret angående bevillingen skyldes, at der var uklarheder i ansøgningen fra nødherberget.

Ifølge Socialministeriet var det uklart, hvorvidt udenlandske hjemløse, der opholder sig i landet ulovligt, bruger herberget.

Derfor skulle ansøgningen korrigeres og præciseres, da Socialministeriet ikke økonomisk kan støtte udenlandske hjemløse, der opholder sig ulovligt.

- Det er rigtigt, at vi fik en mail fra Socialministeriet, som bad os om at præcisere det. Den svarede vi på med det samme - indenfor en time. Det er lidt en dårlig undskyldning, og det undrer os, at vi ikke har fået svar endnu, siger Christian Bjerre, der er generalsekretær i Blå Kors.

Socialministeriet oplyser, at det forventes, at ansøgningen er behandlet snarest.

Det Blå Herberg i Aarhus har plads til ti overnattende.

Du kan se hele interviewet med Caroline Urban i videoen øverst på siden.