Nej til sexkrænkere

Sygehuse vil have oprettet læge-register

 Landets hospitaler og læger ønsker et registrer, så de ikke ansætter læger, som har sexkrænket deres patienter i Norge og Sverige. Politikere er positive over for en lovændring.

To læger med dansk lægeautorisation er dømt for at have sexkrænket deres patienter i Norge, fortæller DR. Men selvom de norske myndigheder har frataget lægerne deres autorisationer, så kan de fortsat arbejde som læger i Danmark.

Da der ikke findes noget fælles nordisk register har hospitalerne ikke nogen reel mulighed for at opdage, om de ansætter en læge, som tidligere har sexkrænket deres patienter.

Sygehuse vil have register
På Skejby Sygehus går man ind for, at Sundhedsstyrelsen får mulighed for at lave et register, så de danske hospitaler kan undersøge, om der har været problemer med lægerne i andre land. Det fortæller cheflæge Christian Møller-Nielsen.

Han bakkes bl.a. op af vicedirektør på Hvidovre Hospital Torben Mogensen samt de Privatpraktiserende Lægers Organisation.

Oprettelsen af et register vil kræve en lovændring, oplyser Sundhedsstyrelsen til DR.

Men den kan meget vel være på vej. Både Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne ønsker nemlig at ændre på reglerne. Men der er dog også enkelte hospitaler, som synes en lovændring er overflødig.

- Vi tjekker jo også vores ansøgere i dag, og vi synes det fungerer fint, siger Jørgen Schøler, cheflæge på Horsens Sygehus.