Nej til europæisk bold

Presset af økonomien

EHF Cup'en bliver uden randrusianernes deltagelse, selvom de har kvalificeret sig til den. De økonomiske omkostninger er simpelthen for store.

Hos fodboldnaboerne fra Randers FC glæder man sig til en omgang europæisk bold. Her er der penge at hente, men sådan forholder det sig ikke altid i håndboldens verden, hvilket har fået Randers HK's håndboldkvinder til at træffe en opsigtsvækkende beslutning:

De har valgt at droppe den kommende sæsons EHF Cup.

En beslutning, som direktør Henrik Mortensen begrunder på klubbens hjemmeside:

- På baggrund af de erfaringer, og den viden vi har omkring deltagelse i den turnering, så vurderer vi simpelthen, at det er for dyrt at deltage i EHF Cuppen, hvor modstanderne først forholdsvis sent bliver attraktive, og hvor mediernes og TV's interesse reelt først indtræder i finalerne, udtaler direktør Henrik Mortensen.

Randers har en smal trup

- Vi har i forvejen en smal trup, og i fuld enighed med vores sportslige ledelse har vi besluttet, at det i næste sæson vil være bedre at have fuld fokus på den nationale liga- og pokalturnering siger direktør Henrik Mortensen.

- Vi har de senste tre år deltaget i Champions League, hvor interessen væsentlig højere. Det er også en stor omkostning at deltage der, men i modsætning til EHF Cup og de øvrige europæiske turneringer, så følger der også en del flere mulige indtægtskilder med deltagelse i Champions League, ligesom det også sportsligt og mediemæssigt er milevidt mere attraktivt at deltage i Champions League frem for EHF cuppen.

Direktør ærgrer sig

Randers HK's deltagelse i den forgangne sæsons Champions League kastede en plads i mellemrunden af sig. Henrik Mortensen ærgrer sig over, at det er kommet dertil, at Randers HK ikke kan finde økonomisk belæg for at spille europæisk håndbold igen i år.

- Det er uheldig udvikling for dansk håndbold, som vi beklager, men det kan måske være med til at rejse problemstillingen i Europa i forhold til om alle de fire eksisterende turneringer, er attraktive nok i sin nuværende form, såvel sportsligt som kommercielt, slutter direktøren.