Nej fra jobcenter koster job

Arbejdsløs nægtet tre måneders kursus

En 51-årig arbejdsløs erhvervsdykker er gået glip af et job i offshore-branchen, fordi Jobcenter Århus har nægtet ham tre måneders kursus, skriver Fagbladet 3F.

Den 51-årige mand søgte om tre måneders uddannelse som stilladsbygger. Sammen med ansøgningen sendte han en arbejdsgivererklæring fra offshore-virksomheden Semco Maritime.  Her var han lovet et job, hvis han fik de nødvendige kurser. Men Jobcenter Aarhus sendte ham et blankt nej, fordi erklæringen ikke havde en konkret ansættelsesdato.

Havde det været Jobcenter Esbjerg, havde manden fået ja.- Hvis Semco Maritime eller andre offshore-virksomheder siger god for den ledige, bevilger vi gerne de nødvendige kurser, også selvom virksomhederne ikke kan give en præcis dato for ansættelse, siger Frits Thaarsti Sørensen, afdelingsleder i Jobcenter Esbjerg, til Fagbladet 3F.

Rådmand for Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Hans Halvorsen (S) har han bedt sin forvaltning om at redegøre for Jobcenter Århus' afslag til den ledige, og vil ikke kommentere sagen forinden.