Nedtoner konflikt i Aarhus Vest

Politiet om de seneste ugers uroligheder

03:54

1 af 2

Politiet mener ikke, at der er tale om bander i Gellerup og Bispehaven.

På trods af de seneste ugers skyderier og den ulmende konflikt i Aarhus Vest, hvor der torsdag blev fundet et større arsenal af ammunition hos en 19-årig nu varetægtsfængslet mand, får det ikke politiet til at frygte for situationen.

Se: Bande: Vi er i krig

- Det er min klare opfattelse, at der ikke er tale om bander. Det er nogle unge utilpassede mennesker, som render sammen og har lidt fælles interesser. Og det er ikke fordi, at det er særlig mange. Man kan godt få det indtryk, at det er en stor gruppe, men det er det ikke. De her lidt territorielle afmærkninger overfor hinanden har overhovedet ikke noget med det at gøre, som vi forstår som bander, siger politiinspektør Ole Madsen fra Østjyllands Politi.

Se: To fængslet efter pistoltrusler

Han slår fast, at han ikke mener, at her er tale om en eskalering af en konflikt i området.

- Det er ikke et spørgsmål om en eskalering. Det er en lille gruppe som af og til stikker hovedet frem og markerer sig lidt. Vi har et massivt stykke arbejde i gang konstant derude sammen med andre myndigheder og interesseorganisationer, siger Ole Madsen.

Rygterne i området går på, at det er bander, som er efter hinanden, men det mener Ole Madsen ikke, at der er tale om.

Se: Gemte ammunition i bamse

- Der går rygter hele tiden i sådan et område, og det kan være, at der af og til er lidt tiltag til, at der kan opstå en gruppering af en eller art, og det følger vi nøje, og vi følger op på det og laver efterforskning, og så falder det som regel fra hinanden igen, siger Ole Madsen.

Du kan se hele interviewet med politiinspektøren i indslaget over artiklen.