Nedskriver med 900 mio.

Jyske Bank ramt af skærpede regler

Jyske Bank med hovedsæde i Silkeborg bliver ramt hårdt af Finanstilsynets skærpede regler. Banken er nu tvunget til at nedskrive voldsomt med ekstra 900 millioner kroner.

Basisindtjeningen for banken i første halvår er på 1309 millioner kroner, nedskrivningerne på 780 millioner kroner, og resultatet før skat blev negativt på 209 millioner kroner.

Finanstilsynets skærpede regler for pengeinstitutters nedskrivninger betyder blandt andet, at udlån til nødlidende ejendomskunder skal nedskrives til ejendommens værdi.

Bankdirektør: Ingen konsekvenser for kunder
Hos Jyske Bank fortæller den administrerende direktør, Anders Dam, at det også hovedsageligt er nedskrivninger på ejendomskunder, der bærer skylden. Han forsikrer dog om, at det ikke får nogen konsekvenser for bankens kunder:

- At vi skal flytte tal fra vores egenkapital til nedskrivninger, det får ingen konsekvens for kunderne. Når man ser på den underliggende drift i banken, så er den jo fornuftig. Så der er ingen grund til at falde ned af stolen i bekymring over det her, siger han.

Anders Dam understreger, at der er tale om en engangseffekt af de nye skærpede regler, men erkender samtidig, at reglerne fremover vil øge nedskrivningsbehovet på ejendomsudlån.