Naturpark på vej

Randers og Norddjurs samarbejder om naturprojekt

Randers og Norddjurs kommuner sætter nu et stort projekt i gang, der skal gøre naturen omkring Randers Fjord mere tilgængelig.

Området skal være en naturpark med overnatningsmuligheder, stier og endda wifi-forbindelser, oplyser de to kommuner i en pressemeddelelse. 

Borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S) og fungerende borgmester i Randers Kommune Steen Bundgaard (S) mener, at de forbedrede faciliteter og tiltag i og omkring Randers Fjord vil give en unik oplevelse for borgere og turister:

- Der bliver noget for alle, for fjorden byder på storslået natur. Det er vores håb, at området vil blomstre med rekreative aktiviteter, lyder det fra de to borgmestre, der glæder sig til et tæt samarbejde med lokale om projektet.

Se: Et overset område

Med millionstøtte på 6,2 millioner kroner fra Nordea-fonden er det planen at der etableres formidling, stier, ruter og andre faciliteter i området, så offentlighed får mulighed for at opleve det store landskab fra både land- og vandsiden. 

- Nordea-fonden arbejder for fremme af gode liv. At give befolkningen gode muligheder for at opleve danske naturperler på tæt hold bidrager til i høj grad til gode liv, og Randers Fjord er bestemt en af naturperlerne. Projektet skal vise, hvordan et naturrigt og noget utilgængeligt område kan udvikles rekreativt i fuld respekt for lokale forhold og naturværdier, siger Ulla Björnsson, sekretariatschef i Nordea-fonden.

Se: Fokus på fjord og natur

På centrale steder, kaldet "hotspots", bliver der etableret faciliteter som f.eks. shelters, bålpladser, borde/bænke, landgangsbroer, adgang til vand og toilet m.m., som giver brugere af Naturpark Randers Fjord gode muligheder for ophold i det fri. 

Adgang til Naturpark Randers Fjord med bil og bus vil primært ske gennem havne- og færgeanlæg i henholdsvis Voer-Mellerup og Udbyhøj Syd - Udbyhøj Nord/fjordens udmunding, hvor der skal etableres bedre parkeringsforhold. Der vil også være fokus på at forbedre faciliteterne for bl.a. kano- og kajakturisme - alt efter stedets karakter og muligheder.