Naturfredningsforening splittet

Danmarks Naturfredningsforening står dybt splittet i sagen om motorvejen ved Silkeborg.

Naturfredningsforening er splittet efter at hovedforeningens forretningsudvalg forleden besluttede at pege på Kombi-linjen, som den fortrukne linjeføring for motorvejen ved Silkeborg. Lokalt er vreden stor over sporskiftet i sagen, og talsmand i motorvejssagen gennem 15 år, Leif Thomsen, er gået i vrede og har trukket sig helt ud af arbejdet i Danmarks Naturfredningsforening Silkeborg-Them.

Formand Bo Ryge Sørensen overvejer i øjeblikket, om han ønsker at fortsætte sit frivillige arbejde for foreningen. Bo Ryge Sørensen afviser, at der på noget tidspunkt har været enighed om at pege på Kombi-linjen i forbindelse med, at DNs forretningsudvalg tidligere på måneden var på besigtigelsestur i Silkeborg.

- Vi har i lokalkomiteen forsøgt at lave et ordentligt og troværdigt stykke arbejde i motorvejssagen, og vi føler, at forretningsudvalget kommer i 11. time og har savet vores troværdighed midt over, siger Bo Ryge Sørensen. Han henviser til, at der siden 2003 har været fælles fodslag mellem DN lokalt og centralt i København om at pege på, at en motorvejstunnel under Gudenådalen skulle undersøges.

Præsident for Danmarks Naturfredningsforening Ella Maria Bisschop-Larsen beklager den dramatiske udvikling i sagen. - Jeg synes, det er sørgeligt, at Silkeborg skal have en motorvej gennem et enestående smukt område, men jeg synes, det er endnu mere sørgeligt, at det splitter de aktive i Danmarks Naturfredningsforening, siger Ella Maria Bisschop-Larsen og understreger: - For vi vil jo det samme: Gøre vores bedste for at beskytte naturen og forhindre at Gudenådalen bliver ødelagt. Det er stadig det fælles mål. Det skriver Midtjyllands Avis.

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig