Natteravne i Aarhus’ natteliv på fredag: Håber stadig på nye medlemmer

Natteravnene i Aarhus sender første hold ud i nattelivet på fredag

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) var del af en kampagne, der skulle lokke flere til Natteravnene i Aarhus.

Efter flere års kamp er det endelig lykkedes at oprette en afdeling for Natteravnene i Aarhus. Ravnene havde deres premierevandring den 1. maj, og efter planen skulle de letgenkendelige gule jakker have været en del af bybilledet i Aarhus for første gang i går, fredag.

Men praktiske udfordringer gjorde, at den første aften med Natteravne i Aarhus blev udskudt. 

Læs også Efter flere års forsøg: Nu er Natteravnene på vingerne i Aarhus

Til gengæld så melder talsmanden for Natteravnene i Aarhus, Anne Lund, at den første tur finder sted i næste weekend.

- Næste fredag sender vi det første hold ud, og vi er der også ugen efter det. Og vi går også i forbindelse med sidste skoledag. Og henover sommeren er der ikke nogen tvivl om, at vi bliver meget synlige, siger Anne Lund til TV2 ØSTJYLLAND.

Natteravnene

Natteravnene er en del af Fonden for Socialt Ansvar og har eksisteret siden 1998. Der er i dag cirka 4.000 frivillige natteravne fordelt på næsten 150 lokalforeninger.

Sigter efter 80 medlemmer

Da Natteravnene meldte deres ankomst til Aarhus i slutningen af april var det med en bruttotrup på 42 frivillige og af dem er i alt 35 ravne klar til at gøre nattelivet mere trygt for de unge i Aarhus. Hos Natteravnene håber de dog, at der er flere aarhusianere, der har lyst til at trække i den gule jakke.

- Vi håber på at komme op på i hvert fald 80 frivillige. Hvis vi bliver over 100, så kan det godt være at det skal deles op i to afdelinger, da det godt kan blive lidt meget for én styregruppe, siger Anne Lund.  

Læs også Kampagne skal få flere Natteravne i Aarhus

Selvom der stadig er et stykke vej til de 80 frivillige, så kan Anne Lund godt mærke interessen for den nye afdeling af Natteravne.

- Ja helt sikkert. Vi kan mærke en interesse. Nogle kommer helt af sig selv, og så gør vi også hver især noget for at promovere afdelingen.  

00:41

VIDEO: Kampagne skal få flere Natteravne i Aarhus. Her kan du se video fra kampagnen, hvor blandt andre Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) og basket-spillere fra Bakken Bears er med på en tur rundt i Aarhus.

Luk video

Kampagne i starten af året

En stor kampagne med penge fra Sallingfondene og opbakning fra Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard (S), var blandt andet medvirkende til, at det nu er lykkedes at oprette en afdeling af Natteravne i Aarhus.

- Vi vil lave en massiv hvervekampagne, så så mange voksne som muligt bliver opmærksomme på, at man kan bidrage med den her lille indsats, sagde chefkonsulent i Natteravnene Leif Christiansen om kampagnen i marts måned.

Natteravnenes fem gyldne regler

1. Natteravnene er synlige og observerer, de blander sig aldrig fysisk i uroligheder o. lign. - men tilkalder professionel hjælp om fornødent. 

2.Natteravnene går altid i hold på tre i den karakteristiske gule beklædning. Helst med deltagelse af begge køn og forskellig baggrund, også etnisk.

3. Natteravnene færdes altid i det offentlige rum (på gaden, i bus eller tog)- aldrig inde, hvor de unge morer sig, i ungdomsklubber, værtshuse, diskoteker.

4. Natteravnene giver sig tid til at lytte og tale med børn og unge (på de unges initiativ), men uden at yde egentlig rådgivning. Det overlades efter situationen til professionelle i det lokale netværk eller de unges forældre, familie og bekendte.

5. Natteravnene hjælper "forulykkede" børn og unge - helst gennem deres venner og familie. Holdet følger ikke nogen hjem alene og låner aldrig penge ud.

Kilde: Natteravnene

Den lokale afdeling af Natteravnene i Ry var tidligere tæt på lukning. Men i slutningen af 2017 blev Rys Natteravne kåret til landets bedste. Se mere herunder: 

02:29 Luk video