Nattelivet i Aarhus går sammen om at skabe mere tryghed

Det skal være en god oplevelse at gå i byen i Aarhus, og derfor har flere restauratører nu slået sig sammen

01:45

Vold, stoffer og dårlige oplevelser skal helt ud af Aarhus’ natteliv.

Det kan de fleste vist skrive under på, ville være dejligt, men nu går mange af restauratørerne sammen for at få det til at komme tættere på at blive en realitet. 

Læs også Unge bargæster i slagsmål: 25-årige brækkede næsen

- Vi gør meget ud af at værne om, at det skal være en tryg oplevelse at gå i byen, siger Mikkel Maagaard Olesen, der er distriktschef hos Restaurations Kompagniet i Aarhus. Restaurations Kompagniet står bag mange af de mest populære steder at gå i byen i Aarhus – heriblandt A-Bar, Heidi’s og Hornsleth Bar.

Restaurations Kompagniet er gået sammen med mange af byens andre restauratører om at skabe Restauratørnetværket. Det er et samarbejde mellem kommune, politi og de lokale restauratører om at gøre nattelivet mere trygt. 

Læs også Andreas lever med hverdags-racisme: Hvor taler du godt dansk

- Det som er unikt med den model, vi har i Aarhus, er, at vi tager alle de relevante myndigheder med ind i samarbejdet, siger Alexander Gantzler, der er medejer af Kupé i Aarhus.

- Vi mødes en gang i kvartalet med myndighederne for at drøfte de udfordringer, vi skal tage stilling til i fællesskab, siger Mikkel Maagaard Olesen. 

Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.