Natlig Bilka-kunde: Det er som at være alene i verden

Bilka i Tilst holder åbent døgnet rundt. Hvem fylder egentlig indkøbsvognen om natten?

02:40

Det er mørkt. Bælgravende mørkt.

Natten har sænket sig over Østjylland. De fleste sover.

Men ikke Lars Hinge. Han er i færd med at fylde indkøbsvognen hos Bilka i Tilst, der op til jul holder åbent døgnet rundt.

- Man kan gå rundt og kigge alle steder, og man ser bare ikke nogen som helst. Det er altså ligesom at være alene i verden, siger Lars Hinge.

Michel Busch bruger også en del af natten i Bilka. Han har taget familien med.

- Det er jo weekend, så vi har en mulighed for at lave noget sjov, siger han. 

Læs også Bilka i Horsens og Tilst holder døgnåbent i december

Nede mellem de mange glas med konserverede asparges har Karoline Lagerberg fred til arbejdet. Hun er salgsassistent og sørger for, at hylderne fyldes op.

- Der er en anden stemning omkring kollegerne. Jeg synes faktisk, det er meget hyggeligt. Man skal selvfølgelig lige lave døgnrytmen lidt om, men hva' pokker: Det er jo hyggeligt, siger Karoline Lagerberg.

Vi vender tilbage til Lars Hinge. Selv om det er fint nok, at hans hæle ikke er blevet påkørt af andre indkøbsvogne denne nat, savner han alligevel selskab.

- Det er da udmærket, at man kan gå uden at skulle stå i kø alle steder, men Bilka er altså bedst, når der er mange mennesker, siger han.

Om fremtidens Bilka kommer til at holde åbent døgnet rundt, er for tidligt at sige.

- Nu må vi evaluere på de her dage og nætter, vi har haft åbent – og så må den tid komme, hvis det går godt. Nej, vi afviser det ikke, siger sektionsleder Rune Siepmann fra Bilka i Tilst.

Øverst i artiklen kan du se hele den natlige reportage fra Bilka i Tilst. 

01:45

VIDEO: Julemåneden er en god måned at teste, hvordan forbrugerne reagerer, mener direktør Bruno Christensen fra Detailhandels Promotion i Risskov. Se et interview her.

Luk video