Narkohunden Pablo er fortsat forsvundet: Det er uvirkeligt

Michael Johansen håber på hjælp fra offentligheden i eftersøgningen af Pablo

Michael Johansen må fredag fortsat skimte langt efter sin hund Pablo, der natten til torsdag blev stjålet fra sin hundegård ved hjemmet i Aarhus N.

- Vi har desværre ikke fået ham hjem endnu, og vi venter fortsat på at høre om noget nyt i sagen, siger Pablos ejer Michael Johansen. 

Historien om Pablo, en 4-årig specialtrænet patrulje- og narkohund, begyndte natten til tirsdag, hvor han blev stjålet fra hundegården ved hjemmet i Aarhus Nord for første gang. Men allerede den efterfølgende dag havde Østjyllands Politi haft held til at finde Pablo, som ifølge politiet var blevet stjålet, så han kunne blive genforenet med sin ejer.

Gensynet blev dog en kort fornøjelse, for allerede natten til torsdag var den gal igen. En eller flere ukendte gerningsmænd havde klippet hul i hegnet ind til hundegården og taget Pablo med sig. 

Torsdag morgen var der klippet hul ind til hundegården, hvor Pablo sover. Hunden var væk.

- Politiet holder foreløbigt kortene tæt til kroppen, så vi venter på nyt, men sagen er i gode hænder, for politiet gør et godt stykke arbejde, og de fik ham også hjem den første gang, siger Michael Johansen.

Hos Østjyllands Politi oplyser vagtchef Peter Hunniche fredag formiddag, at der ikke er nyt i sagen om Pablo.

Stor opmærksomhed om Pablo
Historierne om Pablo og efterlysningen af hunden har og også sat sit præg på de sociale medier de seneste dage. Blandt andet er historien om Pablos første forsvinden blevet delt mere end 12.000 gange fra TV2 ØSTJYLLANDS Facebook-side. 

01:47

VIDEO: Michaels hund stjålet for anden gang: Jeg er helt tom - se interview fra torsdag den 11. marts med Michael Johansen.

Luk video

- Der er en kæmpe interesse for Pablo, og det er meget rørende. Vi er meget glade for, at folk hjælper med at holde øje med ham, siger Michael Johansen.

Blandt andet er Danmarks Jægerforbund gået ind i sagen og opfordrer sine medlemmer til at kigge efter Pablo, som ligner en schæferhund, men er en malinois, der dog ikke er så store som en schæferhund.

Pablo er en belgisk hyrdehund på fire år. Natten til tirsdag blev den taget fra en aflåst hundegård i Aarhus Nord. Siden kom den tilbage. Og nu er den så forsvundet igen. 

Ifølge Michael Johansen er det kendetegnende for Pablo, at når den går, så svinger den fra højre til venstre, når den bliver luftet i line. 

Skal snart til Afghanistan
Til daglig arbejder Michael Johansen og Pablo på hundeskolen på AFTC-Hundetræningscenter i Karup. Om en måned er det planlagt, at Michael Johansen og Pablo skal til Kabul i Afghanistan, hvor de skal på NATO-opgave i den internationale lufthavn. Her skal makker parret blandt andet søge efter narko i nato-soldaters bagage. Hvis Pablo ikke dukker op, skal Michael Johansen stadig til Afghanistan. Men så bliver det formentlig med en anden hund, som Hundeskolen har.

Læs også Jægerforbund går ind i sagen om forsvundne Pablo

Men Michael Johansen håber naturligvis, at Pablo bliver fundet inden da.

- Der er ikke nogen, som kunne have forudset, at det skulle gå sådan her. Det er stadigvæk meget uvirkeligt, og det er så urealistisk, som noget kan være, siger Michael Johansen, der håber på hjælp fra offentligheden med at finde hunden.

- Hvis nogen ser den, må de meget gerne ringe til politiet og melde det, siger han.

Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefonnummer 114.

01:10

VIDEO: Lykkelig genforening: Pablos ejer blev slikket i hele hovedet - Du kan se video af genforeningen mellem Pablo og Michael Johansen tirsdag - men nu er Pablo så blevet stjålet igen.

Luk video

Hundegården, hvor Pablo sover, er låst af. Og efter tyveriet af hunden tirsdag havde Michael Johansen sat ekstra lås på.

- Folk synes måske, at der er underligt, at en hund står i en hundegård, når man er så glad for den, som jeg er. Men der er en grund til det. Når den er ude af hundegården, er den på og meget ivrig. Den er med på arbejde i otte timer hver dag, og jeg lufter den og løber med den. Den har behov for hvile. Den er i gang hele tiden og slapper ikke ordentligt af, hvis den er indenfor. Hundegården er Pablos hjem og frirum, forklarede Michael Johansen torsdag til TV2 ØSTJYLLAND.