Narkogæld årsag til skuddrab i Randers

Sag om nedskydning på åben gade trække ifølge anklager tråde til bandemiljø og handler om opgør om narkogæld

Foto: Local Eyes

Det var muligvis et opgør om narkogæld, der var årsag til, at en 26-årig mand blev skudt med en maskinpistol på åben gade i Randers.

Sådan lyder det torsdag i Retten i Aarhus, hvor anklager Dorthe Lysgaard, Østjyllands Politi, er nået til sin procedure i den opsigtsvækkende sag.

Skudepisoden fandt sted 29. februar i år i det sydlige Randers, og ofret blev ramt af seks skud fra en maskinpistol. Ofret afgik senere ved døden.

Læs også Politi: Seks skud slog 26-årig ihjel

Den tiltalte, en 22-årig mand fra Aarhus, har ikke villet udtale sig hverken til politiet eller i retten om episoden i Randers. Men kæresten og moren til den afdøde har forklaret, at der var et økonomisk mellemværende mellem den tiltalte og den afdøde.

Det handler angiveligt om et pengebeløb i størrelsesordenen 80.000 til 150.000 kroner, som den tiltalte angiveligt skyldte den nu afdøde. Skudofferet blev først vurderet uden for livsfare, men under den efterfølgende behandling af skudsårene opstod der komplikationer.

Inden ofret døde, havde han nået at betro sig til sin kæreste og sin mor omkring gerningsmanden. Ofret ville dog ikke udtale sig til politiet.

Den 22-årige mand, der kræves dømt for drab, er også tiltalt for en voldsepisode i Tilst otte måneder før skyderiet i Randers.

Læs også Politi: Vi har endnu ikke nogen idé om motivet for skyderiet

Her blev en 23-årig mand skudt i benene og på kroppen med et halv- eller fuldautomatisk skydevåben og stukket flere gange i kroppen med en saks.

Forud for voldsepisoden havde den 23-årige angiveligt truet den tiltalte med, at han ville "udlove en LTF-dusør på hans hoved".

Ifølge anklager Dorthe Lysgaard skal der forstås som en trussel på den måde, at hvis den tiltalte ikke fik afregnet sin gæld med den 23-årige, så ville han blive jaget vild af banden Loyal To Familia (LTF).

En del af persongalleriet i sagen har vist sig at have relationer til bandemiljøet.

Politi og anklagemyndighed har mødt en mur af tavshed i forbindelse med forsøget på at opklare sagen.

Læs også 26-årigt offer fra skudsag i Randers er død

Og anklageren beder direkte dommere og nævninge se bort fra flere af de afgivne forklaringer i retten, fordi hun mener, de er løgnagtige og utroværdige.

Den tiltalte nægter sig skyldig i både drabsanklagen og anklagen om vold af særlig farlig karakter.

I eftermiddag er det forsvarerens tur til at procedere sagen. Der ventes dom i sagen på tirsdag.