Narkofangst 39 millioner værd

Amfetamin beslaglagt på gård er så rent, at det kunne have indbragt knap 39 millioner kr.

Amfetaminen blev i januar beslaglagt under en ransagning på Amstrupgård mellem Randers og Hadsten.

Beslaglæggelsen i januar af 37 kilo amfetamin på en gård mellem Randers og Hadsten viser sig nu at være et endnu større kup for politiet end først antaget.

Narkoen var nemlig så ren, at den skulle blandes op til det syvdobbelte kvantum, før de små poser hvidt pulver var klar til at blive solgt på gaden.

- Det vil faktisk sige, at det i virkeligheden svarer til en beslaglæggelse af 259 kg, og det ville på gadeplan have indbragt ikke mindre end 38,8 millioner kr., siger vicepolitiinspektør Brian Voss Olsen fra Østjyllands Politi.

HA-rocker fængslet
En 31-årig mand fra Hells Angels er fængslet i sagen, og også et midaldrende ægtepar fra den gård, hvor de mange kilo speed blev fundet, er sigtet.

HA-rockeren har erkendt at stå bag lageret og kan se frem til en årelang straf for narkohandel.

Politiet efterforsker nu sagen videre og er bl.a. på jagt efter det laboratorium, hvor amfetaminen er produceret.

- Når det er så rent, så har vi taget det næsten direkte fra producenten, og derfor undersøger vi nu, om det kan være produceret her i landet, siger Brian Voss Olsen.

Fundet af de 37 kilo amfetamin, der altså svarer til 259 kilo på gadeplan, skriver sig ind i historien som en af de største beslaglæggelser nogensinde herhjemme.