Narkobilist i fuld fart gennem byen: Folk sprang for livet

En 20-årig mand kørte med fuld fart gennem de små gader i Aarhus, mens han var påvirket af både alkohol og narko

Politiet opdagede den hurtige bil i Bispegade. Bilen kørte af Domkirkepladsen og en tur ud på Mejlgade mod ensretningen. Herefter kørte bilen ad Sankt Olufsgade og ud på Skolebakken. På vejen kørte bilisten over for rødt..

Ifølge vagtchefen ved Østjyllands Politi kørte den 20-årige over 60 kilometer i timen. Flere gange undervejs forsøgte politiet at standse bilen, men det lykkedes først i festgaden Skolegade.

- Skolegade er tæt pakket med gæster, og flere personer må hoppe til side og sørge for, de ikke bliver ramt. I Skolegade kører han ikke under 20 kilometer i timen, og det er voldsomt, når folk står på vejen, fortæller Carsten Dahl.

Læs også Dumt: Røvere truede sig til 3000 kroner på MobilePay

Da bilen endelig var standset fandt politiet ud af, at den 20-årige fører både var påvirket af spiritus og narko. Da politiet skrider til anholdelse, så modsætter han sig anholdelsen.

Med i bilen var der to andre personer.

- Den ene person valgte at blande sig i politiforretningen og bliver også anholdt, og er sigtet for at have lavet mishagsytringer mod politiet, siger Carsten Dahl.

Den 20-årige bilist kan se frem til et retsligt efterspil, og listen af sigtelser efter nattens episode er lang. Han er sigtet for at volde fare for andres liv og førlighed, for at køre to gange mod ensretningen, for at køre over for rødt, for at køre uden kørekort, for at have kørt med både alkohol og narko i blodet og for at have modsat sig anholdelse.