Narkobagmand anholdt i Kina

Hovedmand i narkosag fra Silkeborg ser nu ud til at have fået sin straf efter årelang flugt fra politiet

Genrefoto.

Han flygtede fra arresten i Århus i 2004. Men nu ser den formodede hovedmand i en stor narkosag fra Kina ud til at have fået sin straf. Den 37-årige nigerianer Frank Chinedu Obioha er blevet anholdt i Kina, skriver netudgaven af Midtjyllands Avis.

Tilbage i 2004 var han sammen med en silkeborgensisk forretningsmand tiltalt for indsmugling af 18 kilo kokain. Forretningsmanden fik en dom på otte års fængsel for sin medvirken.

Men den 37-årige nigerianer stak af fra Århus Arrest og har siden været internationalt efterlyst. For nogle måneder siden blev han anholdt i Kina.

- Derefter blev han udleveret til Sydkorea, hvor han også var indblandet i en narkosag. Ifølge mine oplysninger, har han fået fængsel på livstid. Men i princippet kører der en udleveringssag på ham, fordi han også er efterlyst i Danmark for medvirken til den store narko-sag i Silkeborg, fortæller vicepolitikommissær Jørgen Dalsgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet har korresponderet med Sydkorea og venter blandt andet på at få bekræftet, hvad han har fået i straf, og om sagen eventuelt er blevet anket.

- Hvis han har fået livstid, og hvis livstid i Sydkorea betyder, at man skal sidde i fængsel, til man dør, er der i princippet ingen grund til at gå videre med sagen og forlange ham udleveret. Men sagen mangler at blive sluttet, siger Jørgen Dalsgaard.

Nigerianeren og forretningsmanden fra Silkeborg kom i politiets søgelys, da en sydkoreaner i 2003 blev standset i Billund Lufthavn med 5,89 kilo kokain i kufferter med falske bunde.

Sydkoreaneren oplyste, at han boede på silkeborgenserens dækvirksomhed i Hårup, ligesom han også fortalte politiet om den 37-årige nigerianer.