- Når vi kan, så kan I også

Ældre underviser unge i Digital Post

De ældre i Horsens Kommune vil undervise byens unge i brugen af Digital Post. I første omgang er det medlemmer af Ældrerådet, som sidder klar til at undervise unge ved computeren på Learnmark Horsens.

Initiativet udspringer af et besøg, som Borgerservice havde på Learnmark Horsens, hvor man registrerede, at mange af de unge ikke havde oprettet en digital postkasse.

SE: De unge er ikke digitale

- Vi var godt klar over, at en del unge har det svært med Digital Post, men det var alligevel chokerende at opleve, at så få unge havde styr på det og oven i købet kommenterede hængepartiet med kommentarer som "Digital Post, dét tager min mor sig af", " det kan da ikke passe, at vi skal oprette sådan en" eller "det gider jeg ikke", fortæller Syss Gejhede Olsen, der er digitaliseringskonsulent i Horsens Kommune, i en pressemeddelelse.

- Selvom de unge på 15-17 år ikke modtager ret meget post fra det offentlige, så er det vigtigt, at de får oprettet den digitale postkasse. Samtidig vil vi gerne vise dem, hvordan de sætter postkassen op, så de kan give andre læseadgang - for eksempel deres mor - og sikre, at hun også får besked om post.

Fra 1. november i år vil alle breve fra kommunen og andre offentlige institutioner ikke længere havne i postkassen. De bliver i stedet sendt digitalt.