Når lukkeloven afskaffes

Flere vil handle dagligvarer frem for tøj og sko

Fra oktober får danskerne mulighed for at svinge lidt ekstra med dankortet, når lukkeloven bliver afskaffet, og butikkerne derfor må holde åbent døgnet rundt, alle ugens dage.

Næsten halvdelen af danskerne regner med at benytte sig af de udvidede åbningstider, viser en undersøgelse, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

Det er især indkøb af dagligvarer som mælk, brød og grøntsager, der hitter blandt danskerne. Ni ud af ti af de, der regner med at gøre brug af de udvidede åbningstider, vil nemlig bruge dem til indkøb af dagligvarer.

Samtidig er det kun cirka en tredjedel, der regner med at bruge søndagene til at shoppe brugsgoder som elektronik, tøj og sko.

Den andenstørste dag

Hos Steen & Strøm, som står bag centre som Randers Storcenter, Bruuns Galleri i Aarhus og 14 andre indkøbscentre i Danmark, er man glad for de nye muligheder.

- Vi kan se, at søndagen er en dag, hvor forbrugerne har stor lyst til at handle. Set per effektive salgstime, så er de søndage, hvor der allerede er åbent i dag, den andenstørste dag, siger Søren Brogaard, der er country manager hos Steen & Strøm.

I Bruuns Galleri tager de først søndagene i brug fra årsskiftet. Det skyldes, at resten af 2012 i forvejen byder på mange åbne søndage - blandt andet i forbindelse med julehandlen.