Når lærredet er en hvid væg i en lufthavn

Skoleelever fik lov til at slippe kreativiteten løs i Aarhus Lufthavn i Tirstrup

Foto: Sara Groth

Foto: Sara Groth

Foto: Sara Groth

1 af 3

Palmer, træhytter og surfbrætter. Det koster ikke noget at drømme - og slet ikke, når man er bare 10 år gammel og udstyret med en sort sprittusch.

Det var scenariet for fire skoleklasser fra Rosmus Skole i Balle og Laursens Realskole i Aarhus, som torsdag byttede de almindelige stykker A4-ark ud med flere meter høje søjler.

Skolerne havde i samarbejde med Børnekulturhuset i Aarhus fået lov til at dekorere en række hvide søjler i ankomsthallen i Aarhus Lufthavn i Tirstrup.

Børnenes opgave var at tegne deres drømmerejse.

- Det er fedt at tegne et sted, hvor så mange mennesker kommer til at se det. Og så er det jo sjovt at tegne på en væg, for vi plejer altid at tegne på papir, siger et par af eleverne fra 4.X på Rosmus Skole.

Samler ind for at forskønne lufthavnen

Flere forandringer

Lærer Annette Wædeled fra Laursens Realskole fortæller, at børnene havde glædet sig længe:

- For eleverne er dette en kæmpe inspiration til det videre arbejde i skolen. At gå ud i verden og anvende det vi beskæftiger os med i skolen, tror vi, giver en særlig værdi for børnene. Børnene får en anden refleksion.

Udover at tegningerne skaber glæde hos børnene, så er direktionssekretær i Aarhus Lufthavn, Kirsten Munk, også meget tilfreds med, at væggene nu ikke længere bare er hvide:

- Det giver jo liv til lufthavnen. Det er os der takker, siger hun.

Tegneprojektet hedder "Kids + Art" og er arrangeret af kunstneren Ole Grøn og projektleder Sara Groth. Det er en en del af et overordnet forskønnelsesprojekt kaldet "Aarhus Lufthavn 2.0", som netop handler om at pifte den gamle lufthavn op.

Indtil videre er der indsamlet 35.000 kroner til projektet.

Du kan se flere billeder fra torsdagens tegnesession i galleriet øverst i artiklen.