Nanna er skytte: Det handler også om fællesskab

Fællesskabet er i højsædet i Skanderborg-Stilling Skytteforening

07:39

Nanna Ramus er skytte i Skanderborg-Stilling Skytteforening, og selvom det selvfølgelig handler meget om rifler og pistoler, er fællesskabet i klubben næsten ligeså vigtigt.

- Det handler rigtig meget om fællesskab, og det handler rigtig meget teknik og om at komme ud og opleve en helt masse med skydning, fortæller Nanna Ramus i Østjylland Indefra, der er TV2 ØSTJYLLANDS fredagsmagasin.

I Skanderborg-Stilling Skytteforening er der medlemmer i alle aldre - lige fra seks år og op til slut 70'erne. Og Nanna Ramus er langt fra den eneste kvinde, for kønsfordelingen er næsten 50/50.

Læs også 62-årig bidt af ridning: 700 kg flytter sig på det mindste vink

Nanna Ramus er kommet i klubben i fem år, og hendes foretrukne våben er en riffel.

- Der er rigtig mange måder at skyde med riffel på, og det gør, at man bliver udfordret på mange forskellige måder, siger hun.

Kenneth Skovbjerg Blomgren kommer i klubben med sin søn en gang om ugen.

- Vi skyder sammen hver onsdag, og han (sønnen, red.) går grinende hjem herfra, for han er bare bedre til at skyde riffel end sin far, men han når mig ikke til sokkeholderne med pistolen, siger Kenneth Skovbjerg Blomgren og fortæller, at når krudt og kugler er langt til side, bruger de unge meget tid i klubben på at spille spil og hygge sig.

Kenneth Skovbjerg Blomgren

Men udover hygge, spil og pistoler, lærer børnene i klubben også at koncentrere sig.

- Som voksen er det en rigtig god måde at koble af på, og man lærer også at koncentrere sig. Det kan man også se på de unge mennesker og børnene, der kommer i klubben, at de har rigtig meget gavn af at komme her. Der er nogle meget skrappe regler, og de lærer at koncentrere sig, og jeg tror faktisk, at det gavner børnene rigtig meget. Det har jeg selv oplevet med min egen datter, der var skytte engang. Hun havde stor gavn af det, det er der ingen tvivl om, fortæller Kim Henriksen, seniorskytte i Skanderborg-Stilling Skytteforening.

Kim Henriksen.

Du kan se meget mere om skytteforeningen og fællesskabet mellem skytterne i videoen øverst på siden, og har du lst til at se flere afsnit af Østjylland Indefra, kan du gøre det lige her.