Næsten 5000 flere i arbejde og ledigheden falder stadig

Ledigheden i Østjylland faldt med 2,3 pct. fra november 15 til november 16, og mange flere er kommet i arbejde

Krisen er ovre. I hvert fald hvis man tro østjyske tal for beskæftigelsen. Små 5000 flere er kommet i arbejde på et år fra november sidste år til i år. Samtidig er ledigheden faldet med 2,3 pct.

- Der er en meget fin fremgang i beskæftigelsen på næsten 5.000. Ledigheden har også været faldende og det er positivt, især når man tager i betragtning, at der er kommet en ny visitationspraksis for integrationsydelsesmodtagere, som nu i højere grad end tidligere tæller med i ledighedstallene. Det mindsker derved faldet i ledigheden, siger Jakob Beck Wätjen, formand for Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Østjylland (RAR Østjylland).

Læs også Flere østjyske kommuner glæder sig over lav ledighed

Beskæftigelsen i Østjylland har samlet set været stigende siden 2012. Beskæftigelsen steg i alle østjyske kommuner, undtagen på Samsø hvor den faldt med 10 fuldtidspersoner.

Ledigheden er faldet i de fleste kommuner i Østjylland det seneste år, undtagen i Norddjurs, Odder og Aarhus. Her steg ledigheden samlet set med 199 fuldtidspersoner. Den ekstra tilgang til ledighedstallene pga. ændret visitationspraksis for integrationsydelsesmodtagerne trækker ifølge RAR Østjylland op i ledigheden.