Næsehornet Mandela vandt folks hjerter - og sin dyrepassers arm

Vild med dyr har besøgt det lille sorte næsehorn i Ree Park

04:43

1 af 2

Nytårsnat for et år siden kom en lille ny beboer til verden i dyreparken Ree Park ved Ebeltoft.

Det var en sort næsehornskalv, som ikke bare fik dyrepasserne i parken til at juble - for dette næsehorn var lidt af en sensation i sig selv.

Næsehornet var det første af sin art født nogensinde i Skandinavien og en sådan en god nyhed betød også, at der skulle findes et særligt navn. Efter flere bud fra TV 2 | ØSTJYLLANDs brugere og en afstemning blev navnet fundet: Ungen skulle hedde Mandela opkaldt efter den tidligere præsident i Sydafrika Nelson Mandela.

Sort næsehorn født

Hvad der ikke blev fortalt dengang, var, at næsehornet også satte sine spor hos dyrepasserne. I bogstaveligste forstand.

Dyrepasser Nicklas Bjerregaard, som fulgte Mandelas mor Bashira tæt gennem drægtighedsperioden og helt frem til fødslen, valgte at få tatoveret et næsehorn på sin arm.

- Det er en symbolsk handling fra min side, fortæller han.

- Det er fantastisk

Han fik tatoveringen som hyldest til nyfødte Mandela og for at sætte fokus på næsehornet som dyreart. En art, som er voldsomt truet.

- Der var ikke et øje tørt, da han blev født. Det var det, vi havde gået og ventet på i cirka 15 små måneder, siger han.

Nicklas Bjerregaard havde også netop færdiggjort sin eksamen som dyrepasser med topkarakterer i næsehornspleje, så også her var timingen helt perfekt.

Vært Anna Louise Thranæs Didriksen besøgte Mandela og dyrepasserne i Ree Park i maj 2015, da den lille kalv blot var fem måneder gammel. Benene var korte, fødderne store og hornet kom ligeså stille frem.

Du kan se hele programmet om næsehornet Mandela i Vild med dyr på TV 2 | ØSTJYLLAND klokken 19.50 søndag aften. Hvis du ikke kan vente så længe, kan du se det allerede nu ved at klikke her.