Naboer om tricktyveri: - Det er tarveligt

Der sker flere tricktyverier i Østjylland end tidligere, så sent som i fredags blev en 85-årig kvinde udsat for et tricktyveri i Hornslet.

I 2017 blev der anmeldt flere tricktyverier i Østjylland end året før. Faktisk blev der i gennemsnit anmeldt et tricktyveri hver fjerde dag.

Det er i mange tilfælde ældre mennesker, der bliver udsat for tricktyveri, og så sent som i fredags blev en 85-årig kvinde i Hornslet udsat for et tricktyveri i sit hjem.

En kvinde opsøgte den 85-årige og udgav sig for at være en læge, der ville give hende massage. Kvinden slap afsted med et guldur. 

Hver fjerde dag blev der begået tricktyveri i Østjyllannd i 2017. De røde prikker på grafikken viser hvor i Østjylland, de blev begået.

Andre ældre borgere, der bor på vejen, hvor tricktyveriet fandt sted, har efterfølgende hørt om episoden, og de er kede af, at sådan noget finder sted.

Det er tarveligt. Rent ud sagt er det tarveligt at gå ind til ældre mennesker og lave sådan noget

Kirsten Jacobsen, beboer i Hornslet.

- Det er tarveligt. Rent ud sagt er det tarveligt at gå ind til ældre mennesker og lave sådan noget, det synes jeg, siger Kirsten Jacobsen, beboer i Hornslet.

- Jeg synes, det er forfærdeligt, når det sker, og det er ikke den eneste gang, jeg har hørt det. Jeg har hørt flere steder i byen, hvor andre går rundt og laver tricktyverier, siger Kaj Rasmussen, beboer i Hornslet.

Læs også DF'er om tricktyverier: Jeg vil gå til justitsministeren

Kæde på døren

Flere af de ældre borgere har fået sat ekstra sikkerhed op på døren, så de kan se, hvem der står udenfor uden at låse døren op. 

- Vi får sikkerhedskæder på, sådan at vi lige kan lukke døren på sprække, siger Kirsten Jacobsen

- Jeg har kæde på. Det satte mine børn på med det samme, så jeg sætter kæden på inden jeg lukker døren op, siger Eva Hansen, beboer i Hornslet. 

Tricktyveri hver fjerde dag

Tal fra Østjyllands Politi viser, at der i 2015 blev anmeldt 74 tricktyverier på gadeplan, sidste år var det tal steget til 147. Samme tendens finder sted ved tricktyverier begået ved beboelse. I 2015 var det tal på 60, og sidste år var det steget til 96.

Læs også Tricktyverier hver fjerde dag: Her slår de til i Østjylland

- Desværre har vi over de senere år kunne konstatere, at omfanget af tricktyverier - især på gadeplan - er stigende, siger Gert Bisgaard, vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi Gert Bisgaard fortæller at antallet af tricktyverier er stigende:

01:22 Luk video