Naboer har fået nok af støvgener

Spånpladefabrikken Novopan udleder alt for meget støv

02:19

1 af 2

Spånpladefabrikken Novopan i Syddjurs Kommune har gennem længere tid udledt fire gange mere støv fra deres produktion end tilladt.

Naboer til fabrikken er bekymrede og ikke mindst irriterede over, at de dagligt må gøre rent efter støvet på både biler og havemøbler.

- Det her støv går simpelthen i alting. Huden, åndedrættet. Tøj tørrer vi slet ikke udendørs, for det bliver mere beskidt end det var før, fortæller en af naboerne til Novopan, Laila Krarup til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Syddjurs Kommune fortæller i dag, at de overvejer at tvinge fabrikken til at indstille produktionen, indtil der er kommet orden på den store udledning af støv.

- Det er helt åbenlyst, at støvgenerne er for voldsomme og det skal der gøres noget ved, siger Carsten Bech (Rad. V), der er formand for Natur - og Teknikudvalget i Syddjurs Kommune.

Direktør for Novopan, Henning Jensen, fortæller i dag til TV 2 | ØSTJYLLAND at han tvivler på, at fabrikken støver fire gange mere end tilladt. Han erkender dog, at der er problemer og derfor har virksomheden investeret i et stort filteranlæg, som han forventer klart til foråret.