Mzungu fra Skanderborg i ny musikvideo

Musikeren Mzungu Kichaa Alias Espen Sørensen er ukendt for de fleste i Danmark, men stor på det afrikanske kontinent

05:00

1 af 2

Navnet Mzungu Kichaa siger nok ikke ret mange her i Danmark noget, men i Tanzania vil en hel del musikelskere nikke genkendende til kunstnernavnet. Bag det ligger Espen Sørensen fra Skanderborg, og han er nu aktuel med musikvideoen til nummeret "Relax your mind".

- Sangen er en hyldest til musikterapi, og til at man kan bruge musik til at komme ud af hårde tider og blive glad igen. Det kan al musik, fortæller Mzungu Kichaa.

Derfor vil Grimfest være mindre

Videoen og sangen har sit udspring i Tanzania, hvor kunstneren i dag bor. Men selvom rytmerne er inspireret af Afrika, så er der alligevel noget, som er forskelligt for andet, der bliver produceret i Tanzania i øjeblikket.

På turne i Danmark

- Kvinderne i videoen har mere tøj på, end det ses i mange videoer lige nu. Sex sælger, men det har været vigtigt for mig at give kvinderne, der bliver brugt til at markedsføre musikken, værdighed, siger Mzungu Kichaa.

Flere gæster ønsker at opleve kultur gennem mobiltelefonen

I disse dage er kunstneren med det borgerlige navn Espen Sørensen i Danmark, hvor han optræder forskellige steder. Hvor helt præcist kan man følge med i på de sociale medier.

Øverst kan du lige nu se interviewet med Mzungu Kichaa og blandt andet få historien bag kunstnernavnet. Det er en del af programmet Kulturkampen, som bliver vist på TV 2 | ØSTJYLLAND i aften kl. 19.50. Allerede nu kan du dog se det lige her.