Mustafa skal til VM i Falafel: - Jeg vinder det hele

Mustafa Faour fra Aarhus skal til VM i Falafel i weekenden. Han tror på en sejr

Mustafa Faour (t.h.) og hans far, Noureddine Faour, er klar til falafel-VM. Foto: Privat

VM i fodbold begynder snart, men for Mustafa Faour fra Aarhus er det et andet VM, der trækker.

Han skal på lørdag til VM i Falafel i Malmø i Sverige. Her venter 14 konkurrenter med deres bud på en fantastisk falafel.

Læs også Mustafa vandt street food-pris for sin falafel

Men det skræmmer ikke Mustafa Faour.

- Jeg vinder det hele. Har du smagt den? De er meget gode, siger en grinende Mustafa Faour, der ejer falafel-restauranten Faour i Aarhus, til TV2 ØSTJYLLAND.

Jeg fandt ud af, at jeg er vildt forelsket i at lave falafel, og så blev det en levevej for mig.

Mustafa Faour, indehaver Restaurant Faour, Aarhus

Konkurrencernes deltagere får en time hver til at lave falafel-ret fra bunden og præsentere det for fem dommere i juryen.

En sejr vil betyde mere for Mustafa Faour og hans far, der står bag ham, end den fornemme pris.

- Falafel er en del af vores kultur, så ud over anerkendelsen for hårdt arbejde, så betyder det også meget for os at vise kulturen hjemmefra, siger Mustafa Faour.

Her ses den måske bedste falafelpita i verden. Foto: Privat

Et bånd mellem far og søn

Mustafa Faour har lært alt, hvad han kan, fra sin far Noureddine Faour.

De har stået i køkkenet sammen i næsten 20 år.

- Jeg fandt ud af, at jeg er vildt forelsket i at lave falafel, og så blev det en levevej for mig, siger Mustafa Faour.

Læs også Måske årets lærer: Elever er masterchefs for en dag

Ifølge ham er hans falafel ekstra god, fordi der er en speciel krydderiblanding i. Den står hans far bag, og indtil for nyligt delte han ud af opskriften.

Men da Mustafa Faour fandt ud af, hvor speciel folk synes den er, henvendte han sig til sin far.

- Så sagde jeg: Hey far. Du kan ikke blive ved med at sige til folk, hvordan du laver dine ting, siger Mustafa Faour.​

Sådan laver du bedre falafel

  • Hav fokus på mængden af hvede og den rette temperatur
  • Husk, at de altid kan krydre din falafel efter den er stegt
Kilde: Mustafa Faour

Mustafa Faour har tidligere vundet prisen for ”årets originale ret” på Street Food Festivalen i Aarhus. Dengang blev Noureddine Faour meget stolt.

- Han fik helt våde øjne, fortæller Mustafa Faour.

Læs også Kokkeelever drømmer om michelin-stjerner - og meget andet

Samarbejdet mellem far og søn betyder meget for Mustafa Faour.

- Båndet mellem os bliver stærkere og stærkere gennem madlavningen, siger han.

Noureddine Faour skal med til Malmø for at følge sønnen i kampen om VM-prisen.

Mustafa Faour har solgt mange falafler fra sin foodtruck i Gellerup. Nu har han en restaurant i Aarhus Midtby. Foto: Privat

Vil fremvise Gellerups gode side

Der lægger mere i kampen om den gode falafel, end stoltheden i at vinde diverse priser.

Båndet mellem os bliver stærkere og stærkere gennem madlavningen

Mustafa Faour, indehaver, Restaurant Faour, Aarhus

Mustafa Faour vil gerne vise østjyderne og danskerne, at Gellerup har mange gode sider.

- Jeg vil gerne prøve at ændre billedet af Gellerup. Det ville jeg ønske, at der var flere, der gjorde, siger Mustafa Faour til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også VIDEO: Så er der gang i musikken på Sølund

Det var i Gellerup, at Mustafa Faour startede med at sælge falafel i sin Food Truck.

03:42

VIDEO: Falafelkokken Mustafa her startede sin butik i Bazar Vest. Han har fået succes og er flyttet til en prominent adresse på Strøget i Aarhus. Og nu går han efter titlen som verdens bedste falafelkok.

Luk video