Muslimsk boykot af kulturfestival

Muslimske lande blir nu opfordret til at boykotte dansk kulturfestival i København på grund af Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed.

Endnu engang er tegningerne fra avisen i Viby på de muslimske landes dagsorden. Organisationen Den Islamiske Konference (OIC), som tæller 56 muslimske medlemslande, opfordrer til boykot af den danske kulturfestival Images of the Middle East, der skal løbe af stablen i august.

Baggrunden er Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed og den danske regerings ligegyldighed over for emnet, skriver organisationen i en pressemeddelelse. OIC opfordrer alle sine medlemslande og muslimske kulturelle institutioner i landene til at boykotte arrangementet og har orienteret de danske arrangører om sin beslutning.

Dagbladet Information skriver tirsdag, at en række imamer og andre topfolk fra islamiske menigheder i Århus, København og Odense de seneste uger har rejst Mellemøsten tyndt for at få ministre, toppolitikere, organisationsledere og religiøse overhoveder i hele den islamiske verden til at protestere over for Danmark