Musikhuset vil have Bamse

Mindekoncert for Bamse kan afholdes i Musikhuset

Musiske venner og fans står i kø for at få lov til at sige farvel til Flemming Bamse Jørgensen ved den mindekoncert, der er planlagt i løbet af januar.

Det oplyser stiften.dk

Indtil videre er der ikke fundet et fysisk sted at afholde koncerten, men nu har Musikhuset meldt sig på banen.

»Såfremt hans manager ønsker det, og vi kan finde en ledig dag, vil vi gerne tilbyde at afholde koncerten i vores foyer,« foreslår programchef Mette Kier og tilføjer, at der er tale om en gratis koncert.

Hun vurderer, at der er plads til cirka 1600 mennesker i foyeren. Tallet kan variere til den ene eller anden side, alt efter hvilken opsætning koncerten kræver.

Det var netop i Musikhuset, at Bamse sidste år øvede med sit Allstars-kor, som han sidenhen førte til sejr i det stort anlagte tv-show.

Derfor vil Musikhuset ifølge kulturrådmand Marc Perera Christensen (K) være en oplagt placering til den store århusianers mindekoncert.

»Hvis det kan lade sig gøre rent praktisk, så vil jeg som kulturrådmand gerne støtte, at mindekoncerten bliver i Musikhuset. Jeg synes, det er en fin måde at ære hans minde på,« siger Marc Perera.

Flemming Bamse Jørgensens livslange ven og manager, John Madsen, har tidligere peget på Store Torv, som en ideel placering for koncerten, men i samme åndedrag afvist at holde koncerten udendørs på grund af vintervejret.

»Jeg regner med, at vi i løbet af næste uge - og altså efter begravelsen - finder ud af, hvor og hvordan mindekoncerten skal foregå. Men jeg synes, det er flot, at Musikhuset stiller sig til rådighed,« siger John Madsen.

Han understreger, at alle beslutninger omkring mindekoncerten skal godkendes af Flemming Bamse Jørgensens hustru Käte og parrets to voksne børn.

»Det er klart, at det skal være noget, de og vi andre kan stå inde for og være bekendt,« tilføjer John Madsen.

Han forventer, at mindekoncerten først vil finde sted i slutningen af måneden.