Musikhus klar efter ombygning

Musikhuset i Århus har fået en ansigtsløftning, og indenfor er der blevet mere plads.

Musikhuset i Århus kan nu byde publikum velkommen i nye rammer. Huset har i de seneste 10 måneder gennemgået en større ansigtsløftning, og nu hvor håndværkerne er rykket ud, kan publikum ved selvsyn opleve resultatet af byggeriet.

Håndværkerne har i forbindelse med ombygningen flyttet den store glasfacade næsten ni meter længere ud end tidligere, og det har gjort foyeren godt 1100 kvadratmeter større. Her er der nu plads til 2000 stående gæster og 800, hvis de sidder ned. Den ekstra plads kan bruges til alt lige fra konferencer og udstillinger til koncerter og modeshows. Udvidelsen, der ikke mindst har givet den mere end 20 år gamle bygning en ansigtsløftning, har også gjort garderoben dobbelt så stor som tidligere. Musikhuset har desuden fået flere toiletter, en ekstra café samt bedre forhold for handikappede og gangbesværede.

Byggeriet har kostet omkring 30 millioner kroner, og de penge er taget ud af musikhusets eget budget. Musikhuset viser den nye bygning frem under en officiel indvielse på lørdag.