Musiker skriver hyldest til Aarhus-bydel

Musikeren Peter Christian har skrevet en sang om Trøjborg og danser med butiksejerne i musikvideoen

Musiker Peter Christian har skrevet en sang om Trøjborg.

Trøjborg, husker det som var det i går, Trøjborg, med Risskovs lange krøllede hår.

Sådan lyder omkvædet i en ny sang om Aarhus-bydelen Trøjborg. I musikvideoen synger Peter Christian sangen om Trøjborg, mens han går gennem bydelens trafikåre, Tordenskjoldsgade.

- Det var et input på en løbetur. Jeg bor på Christiansbjerg og løber tit i Risskov, langs vandet og gennem Trøjborg. Jeg får tit sangideer, når jeg løber, og her fik jeg ideen til Trøjborg-omkvædet, fortæller Peter Christian til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Tre aarhusianere med i svensk Melodi Grand Prix ved et tilfælde

Han fortæller, at mange aarhusianere gennem tiden haft hjemme på Trøjborg, da bydelen har stor udskiftning i beboerene. Det er især studerende, der bor i det gamle aarhusianske arbejderkvarter.

- Det er det, der er så fedt, når man kan gøre mennesker glade, så folk, der har boet på Trøjborg, kan blive glade og mindet om den tid, de boede på Trøjborg, når de hører sangen, siger Peter Christian.

Har arrangeret stor fest

Videoen til sangen er blevet til i samarbejde med mange af de erhvervsdrivende på Trøjborg. Peter Christian har selv været inde i hver eneste butik og spørge, om de vil være med i videoen.

Læs også SKÅL! 800 personer til kæmpe julefrokost i Randers

Han har desuden arrangeret en stor fest i forbindelse med optagelsen af videoen.

- Nu er jeg på fornavn med mange af dem, der har en butik på Trøjborg, siger Peter Christian. 

Peter Christian har tidligere udgivet engelsksproget musik i country-genren, men nu er han begyndt at skrive musik på dansk. ”Trøjborg” er hans anden single på dansk. 

Se Peter Christians musikvideo herunder:

Peter Christian - Trøjborg