Musikalsk protest

Demonstrerer mod lukning af underholdningsorkester

I dag går flere hundrede musikere på gaden med deres instrumenter og spiller koncerter rundt omkring i landet.

Det gør de for at vise deres utilfredshed omkring nedlæggelsen af DR Underholdningsorkestret.

I Aarhus er der fra kl. 16 i eftermiddag koncert i Bruuns Galleri med Aarhus Symfoniorkester og studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium vil spille flere steder på strøget. Samtidig vil orkestrene samle underskrifter ind for bevaringen af underholdningsorkestret.

- Lukningen af DR Underholdningsorkestret er en katastrofe for dansk kulturliv, ikke mindst i en tid, hvor mange andre orkestre er hårdt presset økonomisk. Med aktionen håber vi, at folk, der måske ikke har så nært et forhold til klassisk musik, vil få en god oplevelse og støtte op om underskriftindsamlingen på nettet, fortæller initiativtager til aktionen, Henrik Knarborg Larsen, som til daglig er leder af slagtøjsuddannelsen ved Det Jyske Musikkonservatorium i en pressemeddelelse.

Lukningen af orkestret kommer efter Folketingets nye medieaftale, der blandt andet koster Danmarks Radio 75 mio. kr. i licensmidler. Dermed bliver det 42 mand store orkester nu lukket efter 75 år.

- Det er jo et kulturtab uden sidestykke at skære en hel orkestertradition bort, uden omtanke og forståelse for de uanede ressourcer, det har krævet at bygge en sådan tradition op, siger Henrik Knarborg Larsen.

Underholdningsorkestrets sidste koncert bliver den 21. november i år.