Musik skal erstatte sanseløs druk

Børn og unge skal have et musikalsk alternativ til druk. Under dette års festuge får de helt egen ungdoms-festival.

Sanseløst berusede børn og unge, der vælter rundt i de århusianske gader, skal ikke længere være en del af Århus Festuge.

Alkoholfrie koncerter skal tiltrække de unge og både give dem et fornuftigt alternativ til druk og en god musikalsk oplevelse.

Det er ideen bag ungdomsfestivalen Smells like Teens, som kan byde på flere af tidens helt hotte kunstnere.

Den århusianske rapper Johnson og pop-sensationen Alphabeat fra Silkeborg er blandt de musikalske tilløbsstykker, som skal få de unge ind på blandt andet Voxhall og Studenterhus Århus og væk fra gaderne.

- Nu har forældrene i hvert fald muligheder for at sende deres børn til arrangementer, hvor der ikke serveres alkohol, siger Jens Folmer Jepsen, direktør for Århus Festuge, til Jyllands-Posten.

Ungdomsfestivalen og andre tiltag er en del af festugedirektørens forsøg på at sprede festuge-arrangementerne ud over hele midtbyen, så der ikke længere vil være det kaos af mennesker omkring Bispetorv.

Her har det tidligere været nærmest umuligt at finde plads til ens fødder under festugen.

Jens Folmer Jepsen håber, at det vil betyde flere besøgende.

- Jeg forstår godt, at mange århusianere har opgivet at gå uden for en dør i festugen, for det har været virkelig svært at komme frem, siger direktøren til avisen.

- Derfor har vi forsøgt at brede festen ud i år. Vi udvider byrummet, etablerer nye indgange til festen og skaber nye alternativer til de helt unge, hvoraf mange tidligere har samlet sig om druk i midtbyen, fortæller han.

Festugen begynder officielt fredag den 31. august, men allerede torsdag er derkoncert med Broken Beats og Under Byen på rådhuset i Århus.