Museum tæt på rekord

Kan se tilbage på det næstbedste år

Det går rigtig godt for Museum Østjylland. 2014 blev året, hvor der - næsten - blev sat ny rekord i antallet af besøgende.

Godt 150.000 besøgende rækker nemlig til det næstbedste år siden museets fusion i 2011, hvor de lokalhistoriske museer i Randers, Ebeltoft og Grenaa slog sig sammen under navnet Museum Østjylland.

- 151.217 gæster havde vi alt i alt sidste år. Det fortæller mig, at Museum Østjylland har bidt sig fast som en vigtig kulturinstitution med en bred folkelig appel i Norddjurs, Syddjurs og Randers kommuner, siger museumschef Jørgen Smidt-Jensen i en pressemeddelelse.

Museumschefen glæder sig specielt over meget høje besøgstal i Ebeltoft, hvor museet havde flere end 88.000 gæster i løbet af det forgangne år.

- I Ebeltoft genåbnede vi Farvergården efter endt renovering og med ny formidling af farverhåndværkets historie og livet i det fantastiske miljø i Farvergården. Den indsats gav pote, for folk strømmede hele sommeren ind i et antal, vi aldrig har set før! Alene i Farvergården har vi haft næsten 43.000 gæster, siger Jørgen Smidt-Jensen.

Museet havde 152.000 gæster i 2011.