Museum Østjylland får millionbevilling

Fond støtter Museum Østjylland med fire millioner kroner til nye udstillinger

Fire millioner kroner fra A. P. Møller-fond til nye museumsudstillinger på Museum Østjylland. De mange penge skal bruges til at finansiere nye udstillinger i Randers og Grenaa. Her skitse fra den kommende udstilling 'Havet, kalken og den lette jord' i Grenaa. Foto: mas

Glæden var stor på Museum Østjylland denne mandag.

Her blev det nemlig offentliggjort, at museum modtager en bevilling på fire millioner kroner fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal.

- Det er fantastisk, at vi får støtte til det her meget store projekt, som vi har gang i, hvor vi skal lave nye basisudstillinger i Randers og Grenaa, der koster næsten 25 millioner kroner, siger museumschef Jørgen Smidt-Jensen fra Museum Østjylland til tv2oj.dk.

I Grenaa kan museumsgæsterne se frem til en permanent udstilling, som bliver en rejse i Norddjurs' historie gennem de sidste 10.000 år.

Aarhus får landets første fodboldmuseum

I Randers er tidsperioden indsnævret lidt mere, og her gælder det en udstilling om livet ved Gudenåen og Randers Fjord i stenalderen, bronzealderen, jernalderen og vikingetiden.

En del af Aarhus 2017

De nye udstillinger er en del af Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017, og de ventes derfor at åbne i 2017 - dog kan det være, at udstillingen i Grenaa åbner allerede i slutningen af 2016.

Museum Østjylland har tidligere fået økonomisk støtte til de nye permanente udstillinger fra blandt andet fonde, kommuner og Aarhus 2017, men endnu er alle 25 millioner kroner ikke i hus.

- Vi har et stykke vej endnu, men vi er over halvejs. Vi har cirka 16 millioner kroner ud af de 24 til 25 millioner kroner, vi skal bruge, siger Jørgen Smidt-Jensen.

Den nye udstilling i Randers ventes at åbne i slutningen af 2017.