Museum dropper flytteplaner

Manglende finansiering betyder, at Naturhistorisk Museum alligevel ikke skal flytte ind i det gamle hovedbibliotek

Skeletter, udstoppede dyr og plancher får lov til at blive lidt endnu på Naturhistorisk Museum i Aarhus, som i dag har adresse i Universitetsparken.

En flytning af museet har ellers været på tale, men det kommer ikke til at ske i denne omgang, fortæller museumsdirektør Bo Skaarup til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se også: Bibliotek skal forvandles

Museet var ellers blevet tilbudt at flytte ind i den bygning, som har huset det tidligere hovedbibliotek i mere end 80 år. Det er dog en mulighed, som ikke er realistisk i øjeblikket på grund af manglende finansiering.

Gennem de seneste måneder har Naturhistorisk Museum i Aarhus været i kontakt med blandt andet fonde uden, at der er kommet en løsning på plads inden deadline, som var den 1. april i år:

- Vi er kommet til den erkendelse, at det ikke kan lade sig gøre. Derfor vil vi hellere bruge kræfterne på at udvikle museet, siger museumsdirektør Bo Skaarup.

Selvom planerne, der involverede den gamle biblioteksbygning nu er blevet skrinlagt, så er der stadig liv i drømmene om et nyt Naturhistorisk Museum i Aarhus.

- Der har været en overvældende opbakning og lyst fra aarhusianerne til projektet, så det har bare givet os endnu mere blod på tanden, siger Bo Skaarup.

Naturhistorisk Museums bestyrelse vil nu drøfte de eventuelle fremtidige flytteplaner.

Det tidligere hovedbibliotek bliver i stedet forvandlet til et helt nyt cityhostel med 450 senge. Det nye hostel forventes at åbne den 1. april 2017.