Multiarena: Herning giver Århus baghjul

Århus ser ud til at blive slået i ræset om en arena. Der er kun plads til én multihal i Jylland, siger direktøren for Messecenter Herning.

Mens de århusianske planer om en multiarena til store sports-, kultur- og erhvervsbegivenheder indtil videre er forsinket i et halvt år, så er projektet på skinner hos en af de store konkurrenter, Herning.

Direktør for Messecenter Herning, Georg Sørensen, siger til Jyllands-Posten, at fundamentet til den midtjyske arena allerede er ved at blive støbt, og at multihallen med plads til 12.000 siddende tilskuere står færdig i 2010.

- Vi går benhårdt efter at komme først - blive firstmover. Der bliver næppe plads til mere end én arena af denne kaliber i Jylland, siger han til avisen.

Teknisk rådmand i Århus Kommune, Peter Thyssen (R), erkender, at Herning med en deadline i 2010 vil komme langt før Århus.

- Det er da klart, at en multihal i Herning vil være konkurrent for en hal i Århus. At sige andet vil være at stikke sig selv blår i øjnene. Men om den vil være dræbende for planerne i Århus, kan jeg ikke udtale mig om her og nu, siger han til Jyllands-Posten.