Mulighed for fleksible arbejdstider i Favrskov

Medarbejderne skal selv have mulighed for at skrue op og ned på deres arbejdetid

Foto: Casper Christoffersen - Scanpix

Det er ikke alle, det passer med en arbejdsuge på 37 timer.

Derfor foreslår SF i Favrskov, at kommunens medarbejderne skal have bedre muligheder for at forhandle deres arbejdstid individuelt, så den passer til deres egne ønsker og behov.

Tanken er, at det vil give medarbejderne mulighed for at skrue op og ned for arbejdstiden alt efter, om de har brug for mere tid derhjemme eller mere i lønningsposen.

Læs også Beha måtte afbryde optagelser for at rejse hjem til syg Kløvedal

- Mennesker er forskellige og befinder sig i forskellige faser i livet. Nogle har i perioder behov for mere tid i hverdagen, imens andre gerne vil arbejde og tjene lidt mere. Hvis vi skal imødekomme de behov, har vi brug for mere fleksibilitet i indretningen af medarbejdernes arbejdstid, siger SF Favrskovs byrådsmedlem Bjarne Andersen i en pressemeddelelse.

I første omgang foreslår partiet en forsøgsordning på udvalgte arbejdspladser i kommunen, der blandt andet kan skabe klarhed over, hvor stort et ønske der er blandt kommunens medarbejdere om at justere på deres arbejdstid, og hvordan sådan et ønske kommer til udtryk og kan implementeres i praksis.

Læs også Mor til børn i stor institution: Mine børn er glade

Erfaringerne fra pilotforsøget skal så bruges med henblik på at skabe mere fleksibilitet for så mange af kommunens medarbejdere som praktisk muligt.

En lignende forsøgsordning i Københavns Kommune har vist, at op imod en fjerdedel af de ansatte gerne vil justere deres arbejdstid, så de enten arbejder lidt mere eller lidt mindre.

Læs også Kommune opfordrer: Forældre giv jeres mening til kende

Forsøget viser også, at der blandt medarbejderne generelt er stor opbakning til en større fleksibilitet i ansættelsesforholdet. 

- Som kommunens største arbejdsplads er det forvaltningens ansvar, at tusindvis af gode og dygtige medarbejdere har et godt arbejdsliv med mulighed for at finde den helt rigtige balance mellem arbejde og fritid. Med en større grad af fleksibilitet tror vi på, at vi kan få medarbejdere, der er mere glade og engagerede i deres arbejde og som samtidig bliver mindre syge, nedslidte og stressede, siger Bjarne Andersen.