MR-skanner på otte tons

Regionshospital får nyt inventar

Foto: Colourbox

Om kort tid ankommer noget af et monstrum. Men det er et af de gode. En MR-skanner på hele otte tons ankommer tirsdag til regionshospitalet Silkeborg.

Præcis klokken otte kommer ote tons MR-skanner. Tirsdag er der lagt op til et løft af de helt tunge, når Regionshospitalet Silkeborg får deres MR-skanner nummer tre. Men det er ikke bare en fysisk tung opgave, der skal løftes, det gælder i særdeleshed også de diagnoser, der skal stilles med den nye skanner.

Med en tredje MR-skanner får man muligheden for at stille mere sikre diagnoser, og så åbner det for forskningsmulighederne. Den nye skanner får sin plads i en tilbygning, som bliver til det nye reumatologiske ambulatorium ved Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg.

De har i forvejen to skannere, som hedder Tesla 1,5. Den nye skanner er en Tesla 3, og den arbejder med et dobbelt så stærkt magnetfelt, som kan give endnu bedre skanningsbilleder. Derfor kan man stille mere sikre diagnoser. For at tegne et klarere billede af, hvor stærk skanneren er, så er den magnetfelt 60.000 gange stærkere end Jordens.

Skanneren vil komme til at gavne patienter i hele regionen.