Mountainbikere stresser dyrene når de kører udenfor sporene

Det forstyrrer dyrene, når mountainbikere kører udenfor sporene. Jægerforbund mener, at mere udfordrende spor er løsningen

01:15

Nationalpark Mols Bjerge bliver flittigt brugt af både mountainbikere og  jægere.

Nogle gange kan mountainbikere forstyrre råvildtet. Det kan have store konsekvenser for dyrene. Særligt når mountainbikere kører udenfor sporene.

Læs også Dansk verdensmester i mountainbike skuffer ved OL

- Hvis der gentagne gange er en forstyrrelse, kan det resultere i, at de får stress og simpelthen efterlader deres lam, siger Jens Bjørn Andersen, der er medlem af hovedbestyrelsen i Danmarks Jægerforbund.

Naturstyrelsen arbejde på at lave flere ruter til dem, der kører mountainbikes ude i skovene.

Men for jægerne er det kun en positiv ting, hvis mountainbikerene så også holder sig til ruterne.

Læs også Friske børn bruger ferien på mountainbike

- Benyttelse og beskyttelse går hånd i hånd. Jeg forventer ikke, at mountainbikere går ud og planter et træ, hver gang de kører en tur i skoven. Men jeg forventer, at de beskytter særlig følsom natur ved at blive på stierne og de spor, der er lagt ud til dem, siger Jens Bjørn Andersen.

Råvildtet bliver stressede af mountainbikere, der kører udenfor sporene.

Han tror ikke, at løsningen ligger i at lave flere spor til mountainbikere.

Det forhindrer nemlig ikke mountainbikerne i at køre udenfor sporene. Han mener, at løsningen ligger at lave mere udfordrende spor.

I videoen øverst i artiklen kan du se mere om, hvad jæger Jens Bjørn Andersen mener, der skal til for at skovene både har plads til jægere, dyr og mountainbikere.