Morten er det yngste byrådsmedlem i Syddjurs nogensinde

Morten Siig Henriksen er bare 20 år gammel. I dag har han haft pladsen som yngste byrådsmedlem af Syddjurs Kommune nogensinde i en uge.

Morten Siig Henriksen vil bruge sin plads i byrådet på at få de unge i Syddjurs Kommune mere ind over beslutningerne.

Selv om man bare er 20 år gammel og stadig bor hos mor og far, så kan man godt have store politiske ambitioner. Sådan er det i hvert fald for Morten Siig Henriksen (SF) fra Hornslet.

Han er det yngste byrådsmedlem i Syddjurs Kommune nogensinde og har nu klaret sig i gennem sin første uge.

Læs også Ny borgmester har fået en borgmesterkæde, der kan spises

- Der er behov for at vi også får de unge mere ind over beslutningerne. Så de også kan se, at der er noget ved det, og at det også vedrører dem, siger Morten Siig Henriksen til TV2 ØSTJYLLAND.

På trods af sin unge alder lykkedes det ham med 142 personlige stemmer at overhale tre af SF's mere garvede byrådsmedlemmer inden om på valgnatten den 21. november 2017.

Kendt for at sige sin mening

Det er kun halvandet år siden, at Morten Siig Henriksen blev student fra handelsgymnasiet i Rønde. Her kickstartede han sit politiske virke i elevrådet.

- Jeg er ikke så god til det der med bare at brokke sig og så ikke gøre noget ved det, siger han.

Morten Siig Henriksen blev student fra HHX i Rønde for halvandet år siden.

Og det bliver han husket for på gymnasiet i Rønde fortæller uddannelsesleder på HHX Rønde, Frederik Thøgersen.

- Morten er lavet af noget særligt, og han var ikke bange for at stikke lidt ud fra flokken og have nogle politiske holdninger og også gerne ville diskutere, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Nu er det store skridt så taget. Elevråd og ungeråd er byttet ud med byråd. Her skal han de næste fire år forsøge at tale de unges sag.

Morten Siig Henriksen blev valgt ind med 142 personlige stemmer.

- Det er meget nyt, at der sidder et ungt menneske herinde i byrådssalen. Så det er klart, at jeg formentligt vil få nogle andre ting på dagsordenen, end det der har været hidtil, siger Morten Siig Henriksen.

Selvom Morten Siig Henriksen kun lige er startet, kan han sagtens drømme om fremtiden. Så måske engang efter kommunalvalget om fire år, har Syddjurs Kommune en 24-årig borgmester. 

Læs også Lokale kæmper for ny vinterbadeklub på Djursland