Mørklagt by ramt af indbrudsbølge

Lokalpolitiet er blevet kimet ned af borgere, som har haft ubudne gæster.

Foto: Colourbox

Indbrudstyvene i Silkeborg har haft travlt i weekenden. Over 20 indbrud har lokalpolitiet i Silkeborg fået anmeldelse om. I løbet af en "normal" weekend modtager lokalpolitiet i Silkeborg anmeldelse om 5-6 indbrud.

Et af de steder der har haft uvelkomne gæster er Galleri Farvergården på Vestergade, her har ukendte gerningsmænd stjålet designermøbler og malerier for omkring 200.000 kroner.

Indbruddet skete natten til mandag kl. 00.50, og gennem et vindue lykkedes det tyvene at skaffe sig adgang til galleriet.

Udbyttet blev blandt andet tre designerstole af mærket "Svanen" og et eksemplar af den kendte PH-lampe "Koglen".

- Vi er på bar bund i sagen og hører meget gerne fra eventuelle vidner, siger Ejvind Svejstrup kriminalassistent hos lokalpolitiet i Silkeborg til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Som et led i kommunens store spareplan har indbrudstyvene fået endnu bedre arbejdsbetingelser, da gadebelysningen nu er slukket om natten.

- Det er klart, det er med til at gøre det lettere for de kriminelle, når byen er mørklagt, siger Ejvind Svejstrup til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hvorvidt der er en sammenhæng mellem weekendens voldsomt mange indbrud og mørklægningen af byen, tør han dog ikke konkludere.

Hvis nogen har set noget mistænksomt i forbindelse med weekendens mange indbrud kan lokalpolitiet i Silkeborg kontaktes på tlf. 114.