Mor: Man vil gerne have at vide, at man er god

To mødre har læst familieterapeut Jesper Juuls seneste bog. De er begge blevet klogere

02:56

To mødre har læst ny bog om forældreskab. Og de har fået noget at tænke over.

Line og Christine er begge mødre.

Og begge har sagt ja til at læse familieterapeut Jesper Juuls nye bog ’Førerulve’.

Bogen opfordrer blandt andet kommende eller nybagte forældre til at lave et værdisæt, som de vil opdrage deres børn efter.

Christine Thomsen er en af de mødre, der har læst familieterapeut Jesper Juuls seneste bog, Førerulve.

- Vi taler ordentligt til hinanden hjemme hos os. Til hinanden, om hinanden og om andre mennesker,  siger Christine Thomsen.

- Man skal være selvstændig. Og det er vigtigt for mig, at børn er åbne overfor verden, og at de er gode til at undre sig, siger Line Hassall Thomsen.

02:53

Familieterapeut og forfatter Jesper Juul skammer sig over danske daginstitutioner, som han tidligere har lovprist. Han mener, at der er tale om regulært omsorgssvigt i mange kommunale institutioner med for få voksne og for mange børn.

Luk video

Tilsidesætter sig selv for meget

Så det med værdierne er der styr på hos de to mødre. Men efter endt læsning af bogen, har de to mødre alligevel fået noget at tænke over.

- Der var især et kapitel, der handlede om mødre og deres døtre. Når vi får børn, har vi mødre en tendens til at tilsidesætte os selv. Det er også helt naturligt de første 18 måneder i barnets liv, siger Christine Thomsen.

Læs også Kortere skoledage på ti østjyske skoler

Derefter er det ifølge Jesper Juul meningen, at mødre også skal begynde at tænke på sig selv.

- Jeg tilsidesætter mig selv rigtig meget, fordi jeg tror, at det er til mine børns fordel, siger Christine Thomsen.

Hun har købt mange avisabonnementer, efter at hun er blevet mor.

- Men jeg har nærmest aldrig fået læst en avis, fordi jeg ikke føler, at jeg kan tillade mig at ligge og slappe af med en avis. Så synes jeg, at jeg skal lege med dem og underholde dem. Men han beskriver, hvordan det er okay at sige nej og også tænke på sig selv, siger Christine Thomsen.

01:16

VIDEO: Familievejleder Lola Jensen om støjniveauet i folkeskolerne.

Luk video

Forældre pleaser

Line Hassall Thomsen blev ramt, de hun læste et afsnit, der handler om, at forældre pleaser for meget.

- Man vil gerne have at vide, at man er god. For eksempel ved at få likes på Instagram. Man sætter et billede op af sin smukke datter og håber, at alle folk liker og tænker, at man dygtig til at være mor. Den blev jeg nok lidt ramt af, siger Line Hassall Thomsen.

I videoen øverst kan du se hele indslaget om de to mødre, der har læst bogen om forældreskab - og har fået noget at tænke over.