Mols-Liniens direktør: Man skal have respekt for havet

Vi ved alle, at havet er en foranderlig størrelse, siger Mols-Liniens direktør i sag, hvor en roer var ved at drukne efter mødet med stor bølge fra Mols-Linien

03:15

Havet er en foranderlig størrelse.

Det siger Carsten Jensen, Mols-Liniens administrerende direktør, i kølvandet på en sag, hvor en roer fra Risskov Roklub tilbage i august var ved at drukne efter mødet med en af Mols-Liniens store bølger.  

Læs også Nye kæmpebølger i Aarhus Bugt: Roklub kræver handling

- Havet er en foranderlig størrelse. Det ved vi allesammen, og det skal man selvfølgelig have respekt for. Det, der er altafgørende for os, er, at Søfartsstyrelsen og myndighederne går ind og har lavet en vurdering. Det er jeg tryg ved, at de vurderer og gør godt, siger Carsten Jensen. 

På spørgsmålet om, hvordan en roer, der har været ved at drukne, kan være tryg ved sådan en vurdering, svarer Carsten Jensen:

01:52

SE TV-INDSLAG: Bølgerne fra Mols-Linien fortsætter med at skabe farlige situationer i Aarhus Bugt. Roklub kræver handling efter erfaren roer var ved at drukne

Luk video

- Nu synes jeg, at der skal være en balance i alt, hvad der foregår erhvervsmæssigt og omkring omgivelserne i Aarhus Havn. Og det forholder vi os til.

Mols-Linien betalte i oktober en bøde på 250.000 kroner for at have sejlet for stærkt 17 gange i 2014. 

- Det beklager vi, men vi har trukket en streg i sandet herfra, siger Carsten Jensen om sagerne. Han fortæller, at man har strammet op på procedurerne. 

02:04

Ango Winther (S), formand for teknisk udvalg i Aarhus Kommune, vil nu gå ind i sagen

Luk video