Mols-Linien skal have arbejdsro

Clipper overvejer salg af færge-aktiviteter

Nu skal Mols-Linien have arbejdsro, hedder det fra storaktionæren, rederiet Clipper, der ellers i den senere tid  flere gange har forsøgt at vælte den siddende bestyrelse, og som for nylig fik fyret den mange-årige direktør Preben Wolff.

Clipper ejer 30 procent af Mols-aktierne og har i det seneste regnskabsår noteret et kurstab på 16 mio. dollar - ca. 80 mio. kr. alene på sine Mols-aktier. Udmeldingen kommer i forbindelse med offentliggørelsen af Clippers regnskab, der viser et underskud på 45 mio. dollar - heraf 36 mio doller på dansk færgefart - primært i rederiet Danske Færger.

-   Nu skal Mols-Linien have arbejdsro, siger Henrik Lund Dal, partner og finansdirektør i det Bahamas-baserede rederi til Dagbladet Børsen.

- Der er udfordringer, men vi har tillid til at Mols-Linien med de rigtige tiltag kan blive en fornuftig forretning inden for en overskuelig fremtid, siger han til avisen.

Han vil dog ikke udelukke et frasalg af de tabsgivende færgeaktiviteter.

-  Vi vil gerne kreere nogle sunde virksomheder inden for færgefart. Når det er sket, må vi vurdere, om virksomhederne har en blivende værdi for os som selskab, eller om det er mere hensigtsmæssigt at sælge dem og bruge pengene i kerneforretningen, siger han til Børsen.

Clipper er i dag et af verdens største tørlastrederier.