Mols-Linien røg til observation

Rederi: Vi har styr på det

Foto: Mols-Linien

Mols-Liniens aktie blev i dag sendt på fondsbørsens observationsliste. Det, der fik alarmklokkerne til at ringe, var rederiets årsregnskab, som viste at halvdelen af aktiekapitalen er væk.

Mols-Liniens egenkapital blev ved årets udgang opgjort til 82,3 milloner kroner. Og da det er under 50 procent af aktiekapitalen valgte Nasdaq OMX Copenhagen at overføre selskabet til fondsbørsens observationsliste.

- Ingen grund til alarm

Men der er slet ingen grund til alarm, bedyrer Mols-Liniens bestyrelsesformand overfor Ritzau Finans: Rederiet er ganske vist kommet ud af 2012 med et underskud på 88,5 millioner kroner.

Men tallene skygger for, at rederiet i sidste halvår af 2012 faktisk begyndte at tjene penge - for første gang siden 2009. Resultatet før af- og nedskrivninger blev et overskud på 21 millioner kroner.

Og det skyldes ifølge bestyrelsesformand Frantz Palludan, at rederiet har gennemført en vellykket turnaround, hvor man har barberet udgifterne ned - blandt andet ved omfattende fyringer blandt de ansatte på landjorden.

Derfor skal rederiet heller ikke ud at låne penge for at genskabe egenkapitalen, lover bestyrelsesformanden: Den vil Mols-Linien genoprette via indtjeningen i 2013. Og her ser rederiet lyst på tilværelsen:

- Vi har skabt en ny, handlekraftigt virksomhed, der er lettere og mere fleksibel. Omkostningerne er blevet tilpasset til markedet, og der er fortsat fokus på at optimere organisationen for at sikre lønsomheden, kommenterer Frantz Palludan.

Ekstra hurtigfærge på vej

Fra maj indsætter rederiet endnu en af verdens største hurtigfærger, KatExpress 2, som øger rederiets kapacitet med 65 procent og betyder at Mols-Linien kan tilbyde kunderne 20 daglige afgange over Kattegat. Det skal sikre fremtidens vækst i selskabet.